maandag 15 april 2019

Eeuwfeest St-Barbara Dreumel.

Muziekvereniging Sint Barbara uit Dreumel bestaat 16 april 2019 precies 100 jaar.

Dat jubileum wordt het hele jaar door gevierd met optredens en activiteiten.

En dat in samenwerking met Toneelvereniging Durvuttis. "Iedereen speelt met en door elkaar heen. Hierdoor krijg je een bijzonder mooi spel."
De repetitieruimte in D'n Hoender is gevuld met het geluid van trommels, een drumstel en andere muziekinstrumenten die de slagwerkgroep compleet maken.
De instructeur geeft de maat en het ritme aan: er wordt hard gerepeteerd voor de komende voorstellingen in het kader van het eeuwfeest.
Het eerstvolgende programma is 'Een eeuw in harmonie', een muziektheaterstuk van verleden tot heden, in samenwerking met Toneelvereniging Durvuttis.

Jan Sas, voorzitter van Muziekvereniging Sint Barbara, is enthousiast over die samenwerking. "In de nieuwe voorstelling komen de honderd jaren in vogelvlucht voorbij. Hoe het begonnen is, hoe de ontwikkeling is gegaan, belangrijke hoogtepunten maar ook de dieptepunten komen aan bod.

We laten in samenwerking met de toneelvereniging zien dat wat onze vereniging zo uniek maakt."
Tiona Verhoeff, penningmeester van de toneelvereniging, is ook enthousiast over de samenwerking:

"Lang geleden heb ik nog bij de muziekvereniging saxofoon gespeeld. Nu zit ik helemaal 'in de toneelwereld'. En het is ontzettend leuk om deze twee werelden nu te combineren. Tijdens de voorstelling kun je aan de hand van sketches, muziek en kleding zien én horen wat er in de afgelopen honderd jaren allemaal is gebeurd."

Aan deze voorstelling werken veel mensen mee. De leeftijd van de deelnemers varieert tussen de 8 en 76 jaar. Sas: "Iedereen speelt met en door elkaar heen. Hierdoor krijg je een bijzonder mooi spel." Hanny Hommersom, penningmeester van de muziekvereniging, vult aan:

"We laten zien hoe onze vereniging startte met marsmuziek, we staan stil bij de vele concoursdeelnames en de successen van de harmonie in de jaren 30, hoe de drumband naar slagwerkgroep uitgroeide en niet te vergeten de oprichting van de majorettegroep.

En natuurlijk laten tijdens de voorstelling de majorettes van destijds, die zich nu mama rettes noemen - zien hoe zij optraden."
De voorstellingen zijn op zaterdag 13 april om 19.30 uur en op zondag 14 april om 15.00 uur in de sporthal van MFA D'n Hoender in Dreumel. 
Maar er staan dit jaar nog meer optredens op het programma. Zo is er een concert in Zaal 't Centrum in het kader van Zomerorkest Nederland (woensdag 31 juli), het jubileumconcert in de sporthal van D'n Hoender (26 oktober) en de huldiging van de jubilarissen (zondag 27 oktober). St-barbara-dreumel.
(Tekst Hanneke Hoefnagel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten