dinsdag 8 maart 2011

Carnaval Huize-Barbara

Het is inmiddels traditie dat ook in "Huize-Barbara" een Prins en Prinses worden gekozen.
Ditmaal kwam het Prinselijk paar = Hr. en Mevr. Brinkman oorspronkelijk uit Heerewaarden, maar woont al jaren in het verzorgingstehuis, St.Barbara.
Maar ook komt dan op bezoek de Prins van het "Schutlakenrijk", dit jaar Prins Jos met adjudant Harold en jeugdprins Ian v Hoogdalem met adjudantje Tim v Alem,
Zij komen dan ook gelijk om de oudste inwoner en de jongste inwoner van Dreumel te huldigen. Dit jaar was het Mevr. C. A. Frederik-v d Graaf, die geboren is oospronkelijk in Alphen (Moordhuizen) maar ook al langere tijd in Huize-Barbara woont.
Ze is geboren op 04-01-1911 dus al over de 100 jaar. Waarmee ze dan ook door de Prins in het zonnetje word gezet.
Ze beginnen altijd met een lekker kopje koffie verzorgd door een aantal vrijwilligers die er altijd wel aanwezig zijn. Maar al snel gaat het over op iets sterkers, en ook de mooie (carnavalkrakers) worden uit luiden borst meegezongen, en er wordt arm in arm "geschunkeld", ook door de bewoners want de stemming zit er goed in.
Dan komt de oorkondeuitreiking aan oudste en jongste inwoner van Dreumel.
Heelaas is de jongste door omstandigheden verhinderd en doen we het dit jaar alleen (hier terplaatse) met de oudste inwoner. De jongste word dan thuis gehuldigd door Prins Jos.
Zowel de jongste als de oudste krijgen uit handen van Prins Jos een oorkonde en een mooie bos bloemen en felicitaties,
Na al dat gefeest word het rond twaalf uur tijd om de kamers van de bewoners weer op te zoeken want het is etenstijd, met daarna een dutje na al die vermoeienissen. Al met al was het voor de bewoners weer een mooie carnaval waar ze hopeijk nog jaren aan terug zullen denken, Grote dank aan Prins Jos met zijn gevolg en hopelijk alle weer in goede gezondheid tot volgend jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten