dinsdag 8 maart 2011

Pastoor Weg ??


Vanmorgen in alle vroegte, de krant(Gelderlander) was nog maar net

verschenen, was er toch sprake van enige paniek in het dorp Dreumel,

of je nou bij het verzorgingstehuis kwam of bij de plaatselijke Super ze hadden het maar over een onderwerp en dat was, dat zowel onze zeer geliefde Pastoor Sjef v d Maazen, als onze kapelaan Stefan Schevers uit de parochie zouden vertrekken.

Niet uit eigen wil maar op initiatief van het bisdom, en wel naar het dorp Geldrop bij Eindhoven.


Nou is het in het Maas en Waalse dorp relatief rustig, maar nu brak er toch paniek uit, want ze mogen ons van alles afnemen maar niet de Pastoor,

Dus vanmorgen rinkelde al vroeg op vele plaatsen de telefoon want zoiets daar hadden wij niet om gevraagd, dus werd er in korte tijd van alles georganiseerd want dit kon echt niet.

Ook werd de regionale pers ingeschakeld, en ook Prins Jos van de carnavalsclub "Het Schutlaken" was aanwezig met een deel van zijn gevolg,

ook radio en tv Gelderland deed verslag van dit voor vele emotionele gebeuren zeker toen de klokken gingen luiden en de pastoor zelf naar buiten kwam om zijn parochianen toe te spreken.

 Maar zo als hij al zij hij heeft ook maar te luisteren naar de bisschop, en die vind dat hij ook in Geldrop heel veel goed werk kan verrichten, ( onder luid boegeroep)

 want wij zijn het er wel over eens dat hij daar net zo mooi en veel werk kan verichten als dat hij hier heeft gedaan ( en blijven hem daar altijd dankbaar voor) maar we houden hem liever hier.

Nadat hij vele vragen had beantwoord, kwam er een einde aan deze "demonstratie" voor behoud van ons pastoraal team, Bedankt aan alle die erbij warenen zo een steentje hebben

bijgedragen, aan het laten zien dat we onze pastoor willen behouden voor onze parochies?

 We zullen zien! En als het zo is wat/wie komt er in zijn plaats? dat weten we pas na September 2011,
Een ding weten we wel zeker, de in et Latijns gezongen Prefatie zal nooit meer hetzelfde zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten