zondag 2 juni 2013

Zilveren Priesterfeest Pastoor Sj.v d Maazen.

Zilveren Priesterfeest van Pastoor Sjef van der Maazen op Zondag 2 juni 2013 te Geldrop.

Het was alweer 25 jaar gelden dat pastoor Sjef v d Maazen in de Kathedraal-Basiliek van de St.Jan in s`Hertogenbosch door Mgr. J G ter Schure tot priester is gewijd.

En bij deze gelegenheid moest ook in Maas en Waal even bij worden stilgestaan. tenslotte was hij hier ( in Dreumel) ook nog lange tijd pastoor geweest.

Een mailtje, al in een vroeg stadium van diaken Peter de Snoo, bracht al gauw een aantal mensen in beweging om ook daar naar toe te gaan.

Vele parochianen trokken dus vandaag naar Geldrop = de plaats waar hij nu pastoor is.

De kerk zat bomvol. Het koor zong de prachtige  "Pastoral Messe in C  van I Reiman". het was een prachtige uitvoering van die Hlg Mis,
waarin de Latijnse Prefatie door de pastoor werd gezongen, en je een speld kon horen vallen.

Maar ook het jongerenkoor zong een aantal liederen, in het Nederlands heel mooi.  De Hlg Mis duurde  wel 1.5 uur mede door de mooie woorden gesproken door het kerkbestuur.
daarna ging het voor de genodigde naar de tuin van het St.Antoniushuis voor een bijzondere originele lunch. Alle genodigde werden in een brief verzocht om een "plaid" en een pick-nickmandje mee te brengen.

En al gauw werd duidelijk dat het een bijzondere pick-nick zou worden, waar ook de jubilarispastoor aan zou deelnemen.

Iedereen kreeg een rijk gevulde picknick mand vol met lekkers, wat op de plaid en in de grote tuin van  het Antoniushuis zou worden opgegeten.

Iedereen had er plezier in, en het weer werkte goed mee, want de tuin was zon overgoten deze middag. De picknicklunch duurde tot wel 15.00 u

Daarna kwamen de mensen die zonder uitnodiging de jubilaris wilde feliciteren. Het was al met al een prachtige viering en een hele mooie middag voor de Jubilaris.
Bedankt en tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten