maandag 28 oktober 2013

Jubilarissenconcert Dreumel

Muziekvereniging "St-Barbara" uit Dreumel geeft op Zondag 27 oktober in de zaal  `t Centrum om 11.00 u een Jubilarissenconcert met medewerking van o.a. de Ienie-Minie`s - Minirettes en Majorettes die hun mooiste dansjes laten zien.

Maar ook de drumband-leerlingen en drumband laten van zich horen. Zo ook het opleidingsorkest en de samenwerkende fanfares van "St-Barbara" uit Dreumel en "St-Lambertus" uit Alphen laten van zich horen.
Maar het is vandaag geen gewoon concert, maar een jubilarissenconcert. Het begint allemaal al om 11.00 u en de eerste die dan aan de beurt zijn zijn de "Ieni-minie`s die verschillende mooie dansjes hebben ingestudeerd, o.l.v. Marian Pieren.

Maar het zijn niet alleen de "ienie-minie`s" die hun kunnen laten zien, ook de "minirettes" en "majorettes" laten het beste (onder luid applaus) van zich zien. Dat gebeurt allemaal in een bomvolle zaal van `t Centrum te Dreumel. Maar ook zijn het de drumband-leerlingen,o.l.v. Tom Noij die iets moois ten gehoren brengen. (o.a. Spaanse Mars)
Ondertussen zijn we dan ook al hartelijk welkom geheten door Jan Sas, voorzitter van muziekvereniging "St Barbara" die ons veel luister en kijkplezier wenst.

Nou dat zat wel weer goed want iedereen speelde en danste de "sterren van de hemel". Maar intussen waren we al zo`n beetje op de helft van het jubilarissenconcert, en dan zijn de eerste jubilarissen aan de beurt om gehuldigd te worden.
Gehuldigd werden o.a. Lotte van Welie, die samen met Marina Hommersom, al meer dan 12.5 jaar deel uitmaakten van verschillende onderdelen  (majorettes- showgroep- en fanfare) van de muziekvereniging.

Maar ook Sandra Hommersom maakt al meer dan 16 jaar deel uit van de verschillenden onderdelen. Zo ook voor Manon Hanssen-Sas die al meer dan 15 jaar lid van de drumband is. Zij kregen van Jan Sas een prachtig medaille opgespeld en een certificaat en bloemen uitgereikt voor hun bewezen diensten.

Na deze eerste huldiging gaat het programma weer verder met enkele nummers van het opleidingsorkest o.l.v. dirigent John Derks. zij spelen een aantal nummers waar het talrijke publiek van harte kon mee klappen. o.a. (Nine to five. van Dolly Parton)
Na hun optreden van een dik half uur was het tijd voor het tweede deel van de jubilarissen huldiging. en wel de groep van 25- tot 40 jaar verbonden aan de muziekvereniging "St-Barbara".

Eerste die aan de beurt kwam waren Joost Kooijmans, die net als Erik Verhoeff zich al meer dan 25 jaar verdienstelijk hebben gemaakt bij de muziekvereniging. Daarna volgde de alles-kunners, Henk Sas en Hannij Hommersom-Sas die zich al meer als 40 jaar inzetten voor allerlei taken binnen de muziekvereniging.

Ook zij kregen net als de andere jubilarissen de versierselen opgespeld en een prachtige bos met bloemen aangeboden. Daarna klonk het door de fanfare olv John Derks gespeelde, "Lang zullen ze leven" wat dan ook iedereen uit volle borst meezong.

Rond 13.45 u was het alweer tijd voor het slotwoord, gesproken door Jan Sas en was het jubilarissenconcert weer ten einde. daarna konden de jubilarissen nog gefeliciteerd worden voor hun verdiensten bij de muziekvereniging.
Het was weer een uitstekend georganiseerd concert met dus 8 jubilarissen, en heel veel mensen hebben weer eens genoten van de diverse optredens van alle groepen waarvan sommige met veel geduld worden opgeleid tot hetgeen wat ze nu al kunnen. Wil jij ook deel uit gaan maken van een van de onderdelen van deze vereniging. meld je dan z.s.m. aan.  Bedankt en tot een volgende keer.Geen opmerkingen:

Een reactie posten