dinsdag 19 november 2013

Sinterklaas 2013

De intocht van Sinterklaas waar ook Dreumel en Druten ieder jaar weer aan meedoen, was dit jaar op Zondag 17 november.

Dit is dan ook de dag waar de kinderen naar uitkijken want met dit evenement is het officiĆ«le sein dat  de Nederlandse kindertjes hun schoen mogen gaan zetten.
Bijna iedere plaats in Nederland doet mee aan het grote kinderfeest,
( intocht van Sinterklaas)

 en waar het mogelijk is komt hij aan met een grote stoomboot, maar er zijn ook andere manieren om aan te komen, want niet elke plaats in Nederland ligt aan het water.

Dit jaar was de eerste intocht van de "Goed Heilig Man" in Groningen en wel op 16 november,
die  rechtstreeks op de Nederlandse Televisie werd uitgezonden, natuurlijk gaat de route dan door de mooie historische binnenstad en wordt Sint op het stadhuis ontvangen door de burgemeester.
Dit jaar waren er ondanks grote protesten zeker 50.000 ouders met kinderen langs de te rijden route.

Terug naar Dreumel en Druten waar de Sint om 10.30 u (Dreumel) en 13.30 u (Druten)  aan de Bol en Loswal  met een groot aantal Pieten arriveerde.

Eenmaal aan wal zongen ze met z`n allen "Hij komt - Hij komt".

En liep het gezelschap langzaam richting de koets die beneden aan de dijk al op hem stond te wachten. De Sint en zijn talrijke knechten namen alle tijd om zijn klein(st)e "onderdanen" heel hartelijk te begroeten en hun uitvoerig van allerlei lekkers te voorzien.

Samen met de burgemeester en de muziekkorpsen ging hij richting `t Centrum  en naar de sporthal waar het grote kinderfeest werd voortgezet. Met de Sint en Pieten in het land zijn er voor vele kindertjes weer slapeloze nachten aangebroken.

Het was wederom een prachtig feest, zowel in Dreumel als in Druten waar velen van hebben genoten.
 Bedankt  en tot het volgend jaar.  Dag sinterklaasje daag daag. Zwarte Piet 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten